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Sheinberg, Samuel I.

From:
Sent: Tuesday, October 09, 2018 2:33 PM
To: Walsh, Kathryn E.; Berg, Karen E.; Carson, Timothy; Sheinberg, Samuel I.; Whitehead, 

Nora
Subject: FW: REIT Question

  

From: Shaffer, Kristin 
Sent: Tuesday, October 9, 2018 2:33:17 PM (UTC-05:00) Eastern Time (US & Canada) 
To:  
Cc: HSRHelp 
Subject:  

  
  
For the REIT exemption to apply, the acquiring person (UPE) or the acquiring entity must be a REIT.  
  
Best regards, 
Kristin  
  

 

 

 
  
  

  

From:  
Sent: Tuesday, October 9, 2018 11:58:52 AM (UTC-05:00) Eastern Time (US & Canada) 
To:  
Subject: REIT Question 

Hello, 
  
I hope you had a nice holiday weekend. I am writing to confirm that the Section 7A(c)(1) ordinary course of 
business exemption that applies when a REIT buys a REIT, also applies in the following separate situations: 
  
1.         Target = REIT 

Acquisition Vehicle = REIT 
  
Buyer REIT and Buyer Non-REIT are co-investors in Holdco. Buyer REIT holds a controlling interest in HoldCo 
and the HoldCo wholly owns (or holds more than 50% in) the Acquisition Vehicle (REIT) that will acquire the 
Target REIT. 
  
2.         Target = REIT                

Acquisition Vehicle = Not a REIT 
  



2

Buyer REIT and a Buyer Non-REIT are co-investors in Holdco. Buyer REIT holds a controlling interest in 
HoldCo and the HoldCo wholly owns (or holds more than 50% in) the Acquisition Vehicle that will acquire the 
Target REIT. 
  
  
Please confirm whether the REIT/REIT ordinary course of business exemption is applicable to each of these 
scenarios. 
  
Thanks very much for your guidance. 
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