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Haynes, Lanea

From:
Sent: Wednesday, January 17, 2018 3:36 PM
To: Walsh, Kathryn E.; Berg, Karen E.; Carson, Timothy; Shaffer, Kristin; Sheinberg, Samuel I.; 

Whitehead, Nora
Subject: FW: Valuation questions

 
-------------------------------------------  
From: Shaffer, Kristin  
Sent: Wednesday, January 17, 2018 3:35:40 PM  
To:   
Cc:   
Subject: RE: Valuation questions  
Auto forwarded by a Rule 

 
, 

 
Question 1: 
We agree that tax credits do not count against the use of 802.51.  
 
Question 2: 
801.10(c)(3) requires a fair market value determination by each board. Either or both boards may delegate this 
authority.  How the boards choose to delegate and approve the valuation is up to them.   
 
Best regards, 
Kristin 
 
Kristin Shaffer 
Attorney 
Premerger Notification Office 
Federal Trade Commission 
202‐326‐3434 | kshaffer@ftc.gov 

 
-------------------------------------------  
From:   
Sent: Wednesday, January 17, 2018 10:19:19 AM  
To:   
Subject: Valuation questions  

 
PNO team: 
 
Could you please reconfirm that it is still the PNO’s position that deferred tax assets and tax loss carry-forwards are 
treated as cash equivalents under the HSR rules and, similarly, qualify as “investment assets” for purposes of the foreign 
issuer exemption (802.51)?  This would be consistent with informal interpretations #0708002 and #0810007, as well as 
the treatment of prepaid expenses and tax credits generally. 
 
On a separate topic, if an acquiring person has two different UPEs and an FMV determination needs to be made, is it 
acceptable to have just one of UPEs make the determination and/or delegate that function to another entity or 
individual?  Or do both UPEs need to agree on the determination and/or delegee?  Would the CFO of the acquiring entity 
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be acceptable as a de facto delegee of the boards of both UPEs, which would be consistent with the last paragraph of 
Interpretation #55 in the Premerger Notification Practice Manual (5th ed.)? 
 

 
 

 
 

 
 

 

 
 

 




