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Haynes, Lanea

From: Shaffer, Kristin
Sent: Tuesday, December 12, 2017 9:48 AM
To:
Cc:
Subject: RE: 801.30 Question

 
 
Confirmed. 
 
Best regards, 
Kristin 
 
Kristin Shaffer 
Attorney 
Premerger Notification Office 
Federal Trade Commission 
202‐326‐3434 | kshaffer@ftc.gov 

 
 

From:   
Sent: Tuesday, December 12, 2017 9:04 AM 
To:  
Cc:  
Subject: 801.30 Question 
 
We want to confirm our understanding that the transaction described below can be reported as either an 
801.30 or a non-801.30 transaction.  Pursuant to an agreement entered into between Company A and 
Company B, each of which is its own UPE, Company A will acquire voting securities of Company B from the 
shareholders of Company B, in exchange for voting securities of Company A.  Company A is already a 
significant minority shareholder of Company B.  As a result of the acquisition, Company B will become a wholly 
owned subsidiary of Company A.  Please assume that the size of transaction and size of person tests are 
satisfied. 
 
This scenario is a slight variation on PNMP #217 and Informal Interpretation 1705003, in that the Company B 
shareholder that is a party to the transaction agreement and the acquiring person are the same entity 
(Company A).  Our understanding, however, is that Company A may still elect to treat the acquisition as a non-
801.30 acquisition, because Company B is a party to the acquisition agreement with Company A, which is also 
a shareholder of Company B.  Were Company A to provide the 801.30 Notice Letter to Company B, for 
example, such letter would not provide any additional notice to Company B regarding its own obligations 
under the HSR Act, as Company B would already be fully aware of its filing obligations. 
 
We would appreciate it if you could confirm our understanding.   
 
Best, 

 
 

 
 

 
 

 




