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Verne, B. Michael

From:

Sent: Thursday, June 19, 2014 1:35 PM

To: Verne, B. Michael

Subject: Question re Ordinary Course Exemption
Hi Mike,

We are looking at the application of the used durable goods prong of the ordinary course exemption, Rule
802.1(d)(3), to a proposed transaction and wanted to run our analysis by you.

e Company A proposes to sell a cruise ship, Ship X, from its fleet to Company B for a price above the size
of transaction threshold. Assume the size of person test is also met.

» Company A has executed a contract to purchase another cruise ship, Ship Y, with greater capacity than
Ship X, which will be delivered within 6 months of the sale of Ship X.

= Ship Y will operate as part of a different fleet than Ship X, but will be owned by the same UPE,
Company A.

Per our understanding of Rule 802.1{d)(3), as applicable to these facts, the sale of used durable goods qualifies
as a transfer in the ordinary course so long as {a) the used durable goods are not being sold as part of a
transaction pursuant to which all, or substantially all, of the assets of an “operating unit” are being acquired;
and (b} where the seller has replaced (by acquisition or lease) all or substantially all of the productive capacity
of the goods being sold within six months of that sale, or the seller has in good faith executed a contract to
replace within six months after the sale (by acquisition or lease), all or substantially all of the productive
capacity of the goods being sold.

For point (a). we have found guidance from 2004 stating the PNO’s position that vessels are not considered
operating units for purposes of the ordinary course exemption. {see

ttp://www.ftc.gov/enforcement/premerger-notification-program/informal-interpretations/0404010). Here,
Company A will not be ceasing operations in any location, nor will it be exiting a business for any products or
services.

For point (b), we have also reviewed Example 7 to 16 CFR 802.1, which seems applicable here and states: “A” a
cruise ship operator, plans to sell for in excess of $50 million (as adjusted) one of its cruise ships to “B,”
another cruise ship operator. “A” has, in good faith, executed a contract to acquire a new cruise ship with
substantially the same capacity from a manufacturer. The contract specifies that “A” will receive the new
cruise ship within one month after the scheduled date of the sale of its used cruise ship to “B.” Since “B” is
acquiring a used durable good that “A” has contracted to replace within six months of the sale, the acquisition
is exempt under § 802.1(d)(3}).”

It is our view that the purchase of Ship Y, a ship with more productive capacity than Ship X, and which has
been contracted for delivery within six months of the sale of Ship Y, makes the sale of Ship X to Company B
exempt from the HSR filing requirement under 802.1{d)(3}. The fact that Ship X is being sold by a different
brand within Company A than the brand that will acquire Ship Y does not change our analysis as to the
application of the ordinary course exemption here because both brands are wholly-owned by the same
ultimate parent entity, Company A, and ships are inherently moveable assets.

We wanted to confirm the above analysis with you, particularly since some of the guidance we have relied
upon is more than 5 years old. Please let us know if vou agree.
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As.aiways, thanks in advance for your consideration of this transaction and analysis. Hope all is well with you!

Canfidestality Notica: The information centained in this e-mail and any attaci ments may be lezally privileged and confidzntial. If yeu are not an intended recipiont,
you are hareby notified that any diszsmination, distribution or copying of this e-raail is =trictly prohibited. If you have received this e-ma'l in =rror, pinase notify the
gends:~ and permanently delete the e-mai' and any attachments immediately. You shciid riot retain, copy or use this e-mail or any attachment fc- any purpers, ner
diszlose all or any nart of the contenis to any cther person. Thank you.
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