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March 29, 1996

BY TELECOPY

Richard Spmity, Esq.

Senior Astoracy

Premerger Notification Offie

Bureau of Competition

Rear 303

Federal Trade Commission

&th Streee ind Pennsylvanie Avegue Nw,
20580 -

Wa!hinltcn, DC 2

Re: %
Dear Mr. Smith.

The enclosed Toiny Re for an Informal Tme tion 13 submitied by us,“ as
counsel for the acquired patson, and b 3 couinse) for the scquiring
Poreon. The facts and the {ssue on whi 8ot forth in the anclosure,

We had a telephone Conversation on this matter gevers] day» 380 and the enclosaq Jojnt Request
Supplements and clarifies such prior inquiry,

We would greatly appreciste yous Lacly sttention tg hig fequest because the
parties have beep praceading on (he undarsmnding thar ng flling would he required. Should this

ot be the cage, they will have (o fije 18pldly in order disrupt as linle g5 possible thelr
Schedule of events,

Thank you very much for your cansideraticn of this request,

/% °d : kief3m: 27 I B2 wod
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JOINT REQUEST TO POR INFORMAL HSR INTERPRETATION

LP's client is a limited partnership
ormed in October 1985 in order to make investments in
attractive businescses from time to time (the “LP*). The LP is
now ready to make its first investment. It will be acquiring the
assets of an operating division of a corporation, represented by

LLP, that has many other
operariona (the “Corporation”). The Corparation’'s assets exceed
£100 million.

The LP hae no ﬁl:imate parent. 1Its fiscal year is the
calendar year, and its audited regularly prepared balance sheel
as of December 31, 1995 showed assets of less than $4 million,
and its income statement showed income ot less than $100. The LP
has tha right to call upon ite partners as money is needed from
time to time to make investments. The LP also has unaudited
regularly prepared montkly financials, and the balance sheet for
February 29, 1996 shows assets of approximetely $2 million.

The propossd acquisition of assets will excaed $15 million
in value and will be financed both by calling on the LP's
partners to contribute funds and by bank financing.

In preparation for the acquisition Lwp
has organized on behalf of the LP an acquisition corporation and
a holding corporaticn, neither of whichk has any assets or has
issued any stock. At the closing of the acquisitiorn of assets,
it is contemplated thar the LP would contribute funds from the

partners to the holding corporaticn, in exchange for shares of
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irs stock, and the holding corperation in turn would contribute
thogse funds to the acquisition corporation, in exchange for itas
gtock. The acquisition corporation would then use thogse funds
plus bank borrowings te purchase the assets from the saller
Corporation. These events would all occur concurrently.

The lssue that has been ralsed is whetrer 16 C.F.R. §
801.11(b) (1) is applicehle so as to reguire recomputing the LP's
balance sheet to include the funds to be used by the acquisition
subsidiary to acquire the assets. That section includes the
following:

If the annual net sales and total assets of any entity
included wichin the person are not consolidated ir sguch
gtatements, the annual net sales and total assets of
the person filirg notification shall be recomputed to
include the nor-duplicative anrual net gales and non-
duplicative total assets of each such entity. . .

It ie cur position that § 801.11(b) (1) waa not intended to
treat the situation in which an acquisition corporatiorn is formed
for the purpose of closing a deal. Rather, the regulation ie
aimed at two other situationg: first, where & company has
purchamsed another operating comdany since its last reqularly
prepared financial statemente and 1s about to make another
acqulsition, and, second, where a company has an operating
subsldiary that for some reason was not included in its
consclidated financial ststemen:ta.

Our position is entirely conslstent with the policy of pre-
merger notiflcaticn. A financial entity, the LP, with nc
operations is about to draw in cash from its partnezs and bankar

to acqulre operating asecete. There is no combination of any

possible antitrugt significanca. As the SEP stazed in discugsing
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.. the promulgation of § 80l1.1l(e), that rule "is appropriate
bercause transactions that may pose an antitrust concern are those
in which two or more entities of significant sige combine. .

53 Fed. Reg. No. 44 at 7070 (March 6, 1987).

That the LP will hold the assets through corporaticns rather
than dirsctly 18 of absclutely no antitrust significance. In
fact, if the holding cerporation and the acquisition corporation
had been created during February and had issued stock for nominal
conpideration, the “consolidated"” balance sheet of the LP would
have stated the same total assets as did the actual balance sheet

of Pebruary 29, 199%6. 1In short, § 801.11(b) (1) was gimply not

aimed at situations in which the exigzing balance gheet fully
discloges all agsets of the relevant party, in this case the LP.

Rather, as etated above, that section was aimed at reguirigg
disclopure of assets of an operating entity that had been
acquired since the last financials or assets of an operating
entity that had been controlled by the acquirer all along but had
.ot been inecluded in its consolidated financials.

The policy of § 801.11(e} affirms chat capital injected for
the purpose of an acquisitien and to be expended in making the
acquisition ie of no antitrust concerm.

There have probably been numercus transactioneg in which an
acquiring party falling under a size-of-a-party threshold
borrowed or otherwlse received mcney to make & transaction where
if its balance sheet had to be recast prior to the next regular
date of issuance, the threshcld would be creseed. 6o far as we
are awvare, the usa or non-use of a newly created acquisition

corporation to hold tho apeets being acquired has never baen
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considered a factor in analyzing whether pre-merger notification
is required.

Because the parties have been proceedirg on the
undearstanding that filing was not required and would have to
gcramble if they are required to file, wa would greatly

appreciate hearing your decision a@ soon as possible. Thank you

very much for your cooperation.





