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March 16, 1952

Via yacsinile

Thomas Hancock, Esq. .

Foderal frade Commigsion
remerygey Notirication Bureau

Bureau of Competition

ROOK 303

Pedoral Trade commission

‘Washington, D.C. 20580

Dear ¥y, Rancock:

! In our telephone conversation today, I referred to cux
telephone: discussion of June 1991 and =y letter of June 21, 1991
£opy attached), and asked whether, under similar but not
[dentical facts, there would be an obligation to file premerger
notification u‘ﬂaer the Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements
Act of 1976, as amended. As you requested, I am writing to set
forth the new facts and the questions I pesed to you,

Corporation A holds a tely 48% of the
outstanding common shares of a corporation (the
®Issuexr"). cCorporation A and the Is meet the size-of-the-
person test. Corporation A's gole investment is in the Isgner,
but A's ultimats parent entity is an individual vith i{nvestments
in several enterprises. Neither Corporatfon A nor its ultinmate
parent entity regularly lends money. .

An individual, X, owns 20% of the common shares of the

Issuer., X does not conﬂrol or have any interest {n Corporatien

4. Under a sharsholdaer agreement, X is entitled to naze himgelt

and one other individual as two of the four directors of the

ﬁ“gf {and has done s0), and Corporation A names the other two
rectors.
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Corporation A made & eubstantial loan to X, which wag
sscured by X pledging to Corporation A his 20% of the coxmon
shares ©f the Issuer (thé #Pladged Shares”). The loan and pledge
sgrecmant was negotiated at arms! xen?th. The loan is now gn
default, Were Corporation A to acquire the Pledged Shares
through forsclosure, it may not resell those shares, either
becauss of unfavorable market conditions or because if prefers to
hold & larger staks in the Issuer,

, Corporation A is now considering three optiona. My
question iz whether some or all of these optionz are exempt from
premarger ceporting under the HSR Rules.

1. Under the loan and pledge agreement, Corporation A
: may immetiiately vote X!s shares "as pledgee®. However, X could
! texninate this power to vote the shares by curing the default.

] 2. Under U.C.C. §9-505, Corporation A may give notice
to ¥ that it proposes to retain the Pledged Shaves in
satisfaction of X's debt. Title to the shares would
ggtgnticany tranzfer to Corporation A unles=z X objected within
2l days,

' 3. tnder U.C.C, §9=504, Corporation A may sell the
Plodged: shares at a public sale; Corporation A intends to do this

- if X objects te Corporation A keeping the Pledged Shares under

! jption 2 above, <Corporation A could, and probably would bid at

! i pale, and may be the highest, if not the only bidder. A

; would acguire full title and interest if it purchases the Pledged:

Shares at such a sale.¢

In our coenversation today, I suggested that, based on

zgm: earljier advice that a loan traneaction of this nature wmet

s definition of §802.63(a) of the Rulesz, a "bona fide credit
transaction entered into in the ordinary course of the creditor's
business, " premerger reporting would not be required under any of
these sp‘:ibns, since all are, at most, "an acquisition of
collateral . ., . in foreclosure, or upon default, . . . by a
creditor.® I aleo suggested that under Option 1, where
Corporation A votes the Pledged Shares only as fledgu' it would
not make an acquisition of the ehares thereby since (a) X would:
rataiy the beneficial interest of those chares, (b) cash
dividends and proceeds from the disposal of the shares could only
be applied: to reduce X's debt, and (¢) since X could cure the

. X recognige that if an person or entity other than A
acquired the Pledged Shares, sither at the public sale described
abova, Or upon resale by A, premerger reporting may be regquired
depending on the circumstances.
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default at any time, the situation wvas analogous to a revocable
g%g which i8, to my understanding, not an acquisition under the:

o Once you have had an opportunity to review thess facts
and discuss them with your colleagues, I would appreciate your
advising ms whether the above-described options are exempt from
repgx‘ti%g under the Rules, Thank you for your assistance and
cooperation.
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