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Subject: Question Regarding Revised 801.1(a)(2)
Hi, Mike -

i have a question concerning a follow-on acquisition related to the proposed transaction that you discussed withF
in the attached email exchange. Appropriate HSR filings were made for the transaction (the structure of the

transaction changed slightly, as described below) and the HSR waiting period was terminated early. My current question
relates to the recent changes to 801.1(a)(2) and whether Fund B's current holdings of voting stock in Corporation B must
be aggregated with the value of anyadditional voting stock in Corporation B that Fund B may acquire in the future.

Subseqguent to the termination of the HSR waiting pericd for the transaction you discussed with Sandy, Corporation A
{which was controlled by Fund A as set forth below) was merged into a newly created wholly owned subsidiary of
Corporation B (which was controlled by Fund B as set forth below), with Corporation A surviving as a whaolly owned
subsidiary of Corporation B. Fund A and other Corporation A shareholders received cash and voting securities in
Corporation B in exchange for their shares in Corporation A. Post-fransaction, Corporation B became its own UPE with
Fund A and Fund B each holding approximately 40% of Corporation B's outstanding voting securities and other third
parties holding the remaining Corporation Bvoting securities.”

We understand that Fund B now is considered an "entity” under revised rule 801.1{a)(2), since it is a "non-corporate entity
engaged in commerce” that is not itself an agency of the government, although it is cantrolled by a state agency. Fund B
mayacquire additional voting securities of Corporation B in the future. Fund B currently holds voling securities of
Corporation B, the initial acquisition of which was exempt pursuant to 7A(c)(4) and old 801.1(a){(2}. Suppose thatFund B's
current haldings of Corporation B voting securities, if aggregated with Corporation B voting securities that Fund B intends
to acquire, will result in Fund B holding voting securities of Corporation B valued in excess of $66 million (or the adjusted
threshold then in effect). Assume that such a proposed acquisition will increase Fund B's per centum share of
Carporation B outstanding voting securities. As stated above, Fund B currently holds less than 50% of the outstanding

voting securities of Corporation B.

Is Fund B required to make an HSR filing in connection with such anacquisition of Corporation B voting stock? Although
7A(c)(4) is not one of the exemptions explicitly listed in 801.15(a), it seems counter-productive to require aggregation and,
potentially, an HSR filing when the initial acquisition of the Corparation B voting stock currently held by Fund B was
exempt. The state agency and Fund B have not changed, and Fund B even controlled Corporation B at one point
because it held 50% or more of Corporation B's ouistanding voting stock. While we understand that the rationale for the
change to 801.1{a}(2) was to create uniformity in the freatment of corparate and non-corporate entities controlled by state
agencies, by not also amending 801.15, the change could impose an HSR filing requirement based on a past acquisition
that was not reportable under the prior version of the regulation. Thus, an interpretation that does not expand the scope
of HSR to trigger a filing based on a previously non-reportable transaction seems warranted on these facts.

*You advised that the main transaction was not exempt under either 7A(c){4) or 802.30{a). Since Fund A and Fund B
were (and are currently) non-corporate entities controlled by a state agency, however, they were not considered "entities”
for purposes of old 801.1(a){2) and thus, Corporation B reporied as the acquiring person and Corporation A reported as
the acquired person. The acquisition of Corporation B shares by Fund A was exempt under 7A(c){4) and old

801.1(a){2). The acquisition of Corporation B shares by the other Corporation A shareholders did not meet the HSR size-

of-transaction threshold.

As always, many thanks for your guidance. Please let me know If you have any questions or would like to discuss the
transaction described above.

Best regards,



-—- aggregation would be required because as you noted
801.15(a) does not include 7A(c)(4), however, you said that Fund
B held more than 50% of Corp B at one point. If Fund B filed for
and crossed the 50% threshold at some point during the year
following ET, it can rely on 802.21 to acquire any amount of
additional shares. Here is the relevant discussion:

Acquisitions exempt under section 7A(c)(4) because they involve
transfers to or from a Federal agency or from a State or political
subdivision are deemed held for purposes of later acquisitions. If
the later acquisition involves the transfer of assets of, or voting
securities issued by, a Government agency, it will also be
exempt. On the other hand, if a Government agency were to
make an exempt transfer of voting securities of a non-
governmental issuer, and if the acquiring person were later to
purchase additional voting securities of the same Issuer, all the
holdings of that issuer's voting securities by the acquiring person
must be aggregated by the acquiring person to determine its
holdings. This aggregation is appropriate because the fact that
voting securities were acquired from a governmental

entity does not affect the possible use of such securities by the
acquiring person to influence or control the issuer.





