A ()

Verne, B. Michael

From:

Sent: Monday, July 11, 2011 6:00 PM
To: Vemne, B. Michael

Subject: Guidance on 7A{c)(10)

Mike,

| hope all’'s well. Fm analyzing a transaction in which the application of 7A{c}{(10} comes into play, and which involves some of the
same topics that we covered a few years back (included in the email chain below).

The transaction that I'm examining involves an Investor who holds two types of warrants that will be exercised in connection with an
IPO.

The first group is one that will be automatically exercised under the written terms of the warrant if “in the money” immediately
prior to its expiration. The occurrence of an IPO is one of the expiration triggers, and these warrants were acquired prior to any
“gquiet period” associated with the IPO. As a result, | understand that the exercise of this group of warrants would not be a
potentially reportable “conversion” given the guidance set forth in Interpretation #156 in the Premerger Notification Practice
Manual (4th Edition) (and the informal interpretations it references).

The second group of warrants is one which does not get automatically exercised by the occurrence of an IPO but which the Investor
intends to exercise at that time. My read is that, in line with Informal Interpretation # 021009
{(http://www.ftc.gov/be/hsr/informal/epinions/0210009.htm}, and our correspondence below, the exercise of these warrants at the
same time as the IPO would fall within the coverage of 7A(c){10) and the acquisition of the voting securities that results would be
exempt. The number of IPO shares being issued wiil certainly dilute Investor’s holdings (even after giving effect to its exercise of
both groups of warrants).

As with the interpretation above, and our correspondence below, any transitory uptick in the percentage of outstanding held by
Investor does not — I think — render 7A(c){10} inapplicable given that Investor’s increased stake will be diluted essentially
simultaneously by virtue of the PO {"nearly simultaneous” here being a difference of minutes or hours, if at all, and certainly
occurring the same day as the IPO shares are acquired by third parties) and leave the Investor with a smaller percentage stake of
Issuer’'s voting securities than it held immediately prior to exercising its warrants.

Please let me know your thoughts and thanks, as always, for your time. If you have any questions I'm happy to address them by
email and/or five at a time that works best for you.

Thanks, /

From:; Verne, B. Michael [mailto:MVERNE@ftc.gov]

Sent: Thursday, September 20, 2007 6:29 AM



To: I

Subject: RE: Guidance on the Scope of 7(A)(c)(10) where voting percentage increases but is then immediately diluted

i agree no filing is required

-----Original Message-----

From:

Sent: Wednesday, September 19, 2007 11:22 PM

To: Verne, B. Michael
Subject: Guidance on the Scope of 7(A){c)(10) where voting percentage increases but is then immediately diluted

Mike,

I'm faced with a fact pattern that I've concluded would not trigger a filing but wanted to confirm this. I'd appreciate your
views on this when you get a chance and, if needed, am happy to schedule a call to answer any questions you have.

As part of an issuer's acquisition of another company it needs (or wants} to get an infusion of cash. A minority holder,
who is the focus of this email, will contribute part of those needed funds and receive additional voting securities of the
issuer in return. These newly acquired shares would increase his stake such that the necessary jurisdictional thresholds
are crossed and his percentage of voting securities held would also increase. However, immediately (the same day, or
possibly only minutes after this cash comes in) the issuer will also be issuing substantial numbers of additional voting
securities as consideration for its acquisition of the other company.

The issuance of these additional shares results in the minority holder actually ending up with a lower percentage of the
total outstanding than what he held immediately before his purchase of new shares in the issuer. So, although his
percentage holdings do technically increase, this increase is extremely transitory and the almost immediate result is

actually a dilution of his holdings.
With the understanding that if the second step didn't occur the minority holder would not be HSR compliant, can you

confirm that this temporary blip (before the inevitable diiution) isn't sufficient o trigger a filing obligation. I've been told that
the two steps are inextricably linked, so that risk of a long-lived increase shouldn't be a factor.

Thank you in advance and please iet me know if you have any questions. While my research didn't turn up any
interpretations directly on point it seemed to me that this was somewhat analogous to the treatment of cashless exercises
of options {such as that discussed at hitp://iwww ftc.gov/bc/hsriinformal/opinions/0210009.htm ). i'm haping that this

approach seems reasonable to you.






