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Verne, B. Michael il AL{Q)L‘)
From:

Sent:  Tuesday, Aprit 12, 2011 8:37 PM

To: Verne, B. Michael

.

Subject: Ordinary Course Exemption

Dear Mike:

I am writing to you to see if you agree with our view that a filing will not be required based upon the
facts as set forth below. For the purpose of this email please assume all the various size thresholds (size
of persons and size of transaction) are met.

QOur client is an international commercial bank based in a European country with offices in various
countries, including the United States (the “Bank™). The Bank will be reducing their lending activity in
the United States and will be selling several portfolios of loans. More specifically the Bank has
previously participated as a member in various lending syndicates, usually as a minority holder, who
have established credit facilities (including term loans and revolving lines of credit) for companies in the
real estate industry as well as loans to large companies on an asset based basis. The Bank will convey
its interest in these various credit facilities to the purchaser.

However, after the transaction is completed, the Bank will also retain its participation as a lender in
credit facilities in one or more other loan portfolios and will continue to fund those loans in accordance
with its obligations as a lender.

I have reviewed several informal staff opinions, including Informal Staff Opinions Nos. 0701012 and
0110006 as well as Interpretation No. 8 from the ABA Premerger Notification Practice Manual (4th
Edition, 2007). It is my understanding that the Staff of the PNO currently takes the position that when a
buyer is acquiring a portfolio of loans from a seller, even when the assets to be conveyed consist of the
credit assets of an operating unit of a seller, that transaction will be exempt as a transaction in the
ordinary course under § 7A(c)(1) of the Clayton Act, provided that the seller continues to have one or
more other portfolios of loans or continues to be in the business of providing other forms of credit. This
exemption applies whether or not the buyer will also be acquiring staff and/or facilities servicing the
portfolio of loans.

In our transaction, the Bank’s interest in loan portfolios is being conveyed and the Bank will retain one
or more loan portfolios and will continue to extend credit under those facilities. For the reasons stated
above, we believe the transaction will be exempt under § 7A(c)(1). We will of course separately
analyze any non-exempt assets that the Bank would be conveying to purchaser that would not be
considered a servicing asset for potential reportability under the HSR Act.

Assuming the value of any non-exempt assets to be conveyed by the Bank to purchaser will not exceed
the current size of the transaction threshold of $66 million, based upon the above would you agree the
transaction as described would be exempt under § 7A(c)(1) ?
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We thank you for your time. %)_)_/
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