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Verne, B. Michael = v - <&>

rrom: [

Sent: Monday, November 01, 2010 8:25 AM
To: Verneg, B. Michael

ce: NN

Subject: Question - Size-of-persan test

Mike,

A founder of an oil and gas company set up a partnership for his five adult children many years ago. Each child holds an equal interest
in the parinership so the partnership is its own UPE.

The primary asset of the partnership is the stock it helds in the father's company (the "Company™). The Company stock held by the
partnership represents about 25% of the Company's outstanding shares. (The father still owns about 25% of the Company stock
individually. The remainder of the Company's stock is traded on one of the public stock exchanges.) The stock hefd by the children's
partnership has a current market value of slightly mare than $150 million. The children's partnership holds a few other assets
{cash, investments in other companies, and a same small interests in oif and gas properties) but the total value of these othar assets is less
than $10 millian.

The father may want to transfer some of the Company shares he owns to the children's partnership and/or the childrer's partnership may
want to buy some of the Company shares on the open market.

Rule 801.11(b)(2) effectively says that the total assets of an entity shall be as stated on the last reguiarly prepared balance sheet but that
the balance sheet may not be older than 15 months. Rule 801.11(e)}{1)ii) says that if an entity does not have a regularly prepared balance
sheet it may exclude the value of the securities of the acquired person it already halds when it acquires shares of that person for purposes
of calculating the size-of-person. | have two questions:

1. lf the partnership does not have a regularly prepared balance sheet prepared within the last 15 months (but has some that are older
than that), can they take advantage of the 801.11(e){1)(ii} rule that allows them to exclude the value of the Company stock when calculating
size-of-person?

2. |s there any other rufe or interpratation that would allow the children's partnership to exclude the value of the Company stock from
size-of-person calculations when it acquires additfonal shares of Company stock?

Thanks very much Mike. Please let me know if you have any questions on these facts,

Regards,

Treasury Circular 230 Disclosure: To the extent this communication contains any statement regarding federal taxes,

that statement was not written or intended to be used, and it cannot be used, by any person (i) as a basls for avoiding
federal tax penalties that may be imposed on that person, or (ii) te promote, market or recommend to anethar party

any transaction or matter addressed herein.

CONFIDENTIALITY NOTICE: The information in this email may be confidential and/or privileged. This email is

intended to be reviewed by only the individual or organization named above. If you are not the intended recipient or an
authorized representative of the intended recipient, you are hereby notified that any review, dissemination or copying
of this email and its atbachments, if any, or the information contsinsd herein iz probibited. If you have received this
email in error, please immediately notify the sender by return email and delete this email from your system.
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partnership formed under the laws of Hew York and regulated by the Solicitor

Thank You.

11/72/72010



| agree that you would fall under 801.11(e) if the most recent
regularly prepared balance sheet is older than 15 months.
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