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Verne, B. Michael

From:

Sent: Thursday, September 24, 2009 11:51 AM
To: Verne, B. Michael

Subject: Section 802.4

Mike,

I'm working on a transaction with a contingent payment. Our client, the
acquiring person, is currently valuing the contingent payment to
determine the acquisition price and whether the transaction meets the
size-of-transaction threshold.

[ am also considering whether the transaction may be exempt pursuant to
Section 802.4 in the event size-of-transaction is satisfied.

On its most recent regularly prepared balance sheet, the acquired person
lists total assets of $39 million. Of this amount, $25.8 million is

accounts receivable. The target provides engineering consulting
services and is not involved in retail lending or financial services.

| understand that Interpretation #7 of the Fourth Edition of the PNO
Manual states that, "But transfer of such receivables in the context of
an acquisition of a retail lending company...or of substantially all of
the assets of another entity, would not be in the ordinary course (and
therefore not exempt) under Section 802.1(a)." (Emphasis mine)

Does the language I've underlined mean that receivables would not be
exempt in asset deals involving substantially all the assets of the
seller, but that, so long as the target is not involved in financial
services, they would be exempt under a stock deal?

We understand that our client would need to conduct a fair market
valuation of the remaining non-exempt assets in order to determine
whether the transaction is actually Section 802.4 exempt, but if the
$25.8 million is exempt, it's very unlikely the value of the remaining
non-exempt assets would exceed $65.2 million. Could you let me know
whether I'm analyzing this correctly? Of course, please feel free to

give me a call if you have any questions.

Many thanks and best regards, o mieconD G CS(AND Lo
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