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Verne, B. Michael

rrom: |

Sent: Tuesday, March 03, 2009 10:13 AM
To: Verne, B. Michael

Subject: Question on 802.9 Exemption

Mike,

I am writing to ask your guidance about whether a transaction qualifies for the "investment-
only" exemption under Rule 802.9 despite some possible minor competition between the
parties.

In this transaction, Company X is selling a business unit to Company Y in a clearly reportable
transaction. As part of the consideration for that transaction, Company X will receive voting
securities in Company Y, which are valued at more than $65.2 million but which constitute less
than 10% of Company Y's outstanding securities. The question is whether Company X is
exempt from filing as an acquiring person (Company X will file as an acquired person in any
egvent).

Company X intends to hold the securities for only a short period and a shareholders
agreement between the parties will prohibit Company X from nominating board candidates,
proposing corporate action, or soliciting proxies. There also will be no common officers or
directors.

The only one of the relevant "indicia" listed in the Statement of Basis and Purpose (and in
Informal Interpretation No.16) at issue is that there might be some minor competition between
Company X and Company Y in businesses unrelated to the transaction. (We are still learning
about the nature of this competition).

In this situation, is the extent of the competition between the parties the determining factor in
assessing whether the Rule 802.9 exemption applies? If so, can you provide any guidance on
how to assess the extent of the competition? Does the existence of the shareholders
agreement in this case (which essentially prohibits anything other than passive investment)
mitigate the existence of any minor competition between the parties?

Any guidance you can provide would be greatly appreciated,

Regards, Adnee Dhat (i
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