Verne, B. Michael L e

From:

Sent: Wednesday, July 12, 2006 12:50 PM
To: Vemne, B. Michae!

Subject: Question

Mike — | have a question for you.

Companies A, B and C will contribute cash exceeding $226.8 million to a newco (“Newco”) for
purposes of an acquisition. Newco will be its own UPE and has no assets other than the cash
contributed upon formation. Newco will merge with and into Company D with Company D surviving
(“Transaction 17). In connection with the transaction, existing shareholders of Company D (which is
public pre-merger, private post-merger) will be cashed out with the exception of a few roilover
shareholders. Former shareholders of Newco and the rollover shareholders will receive shares of
Company D (“Transaction 27} in exchange for their shares of Newco or Company D, as the case may
be. Certain of the rollover shareholders will decrease their percentage ownership of the surviving
Company D and their acquisitions should be exempt under 7A(c)(10). Other former shareholders of
Newco (who were not also shareholders of Company D) will receive greater than $56.7 million of
voting securities of Company D and otherwise meet the size of parties test if applicable {the “Filing
Shareholders”) and will file for their acquisitions of Company D securities.

Do you agree that it is appropriate to divide this transaction into two parts? And if so, do you agree
that Transaction 1 is not reportable, only transaction 2 (by the Filing Shareholders and Company D)7

Thanks,

**********************i**********k*****t****

IRS Circular 230 Notice (R&G)

To ensure compliance with requirements imposed by the IRS, we inform you that any U.S. tax advice
contained in this communication is not intended or written to be used, and cannot be used by any
taxpayer, for the purpose of avoiding U.S. tax penalties.

********************************************

This message and any attachments may be protected by the attorney/client privilege. If you believe
that it has been sent to you in error, do not read, copy or distribute it. Please reply to the sender that
you have received the message in error and then delete it. Thank you.





