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From: I

Sent: Thursday, May 11, 2006 3:30 PM

To: Verne, B. Michael

Subiject: Informal Question Regarding the Meaning of "Saie” in Rule 802.51{d).
Dear Mike,

| am writing with the hope of obtaining some informal guidance relating to the reporting obligations of
a foreign company under the MHart-Scott-Rodine Act. My e-mail contains several questions, and if it
would be easier for you to answer these questions over the phone nlease feel free to give me a call
at the number below at your convenience.

| have a question concerning the application of Rule 802.51(d), the "foreign issuer” exemption to the
HSR reporting requirements, to a contract entered into by a foreign issuer in the United States. The
facts are as follows. A foreign issuer ("X") is in the business of manufacturing heavy duty widgets. A
single widget costs many millions of dollars, and several years, to manufacture. X entered into a
contract with a United States entity for the manufacture and delivery of a widget. The contract price
is aver $56.7 million, with the United States entity to take possession in 2010. The contract price is
to be paid to X in a series of instaliments. X is subcontracting some of the work on the widget
contract.

What is the value of the widget contract when considered as a "sale into the United States ... in (X's)
most recent fiscal year” for purposes of determining whether the threshoid of $58.7 in Rule 802.51{d)
has been exceeded? Is it the gross revenues accruing to X over the lifetime of the contraci?
Interpretation 174 of the Premerger Notification Practice Manual (3d ed. 2003) suggests that
“speculative future sales in or into the United States are irrelevant to a Section 802.51 analysis.” Are
future revenues pursuant to a contract "speculative fuiure sales”® and thus irrelevant in the sense
provided for in Interpretation 174? I not, does the answer to the question depend upon X's internal
accounting practices? Does the fact that X is subcontracting some of the work under the contract
change the result?

| would also like to confirm that if X's future revenues under the widget contract are not "sales ... in
(X's) most recent fiscal year” under Rule 802.51(d), the widget contract can still be considered an
asset of X under Rule 802.51(d) (leaving aside the issue of whether this would be an asset in the
United States), and that the future revenues of X under the contract would be considered in providing
a valuation of the contract when treating the contract as an asset.

Thanks very much.

How much of the contract price did X carry on its annual statement of income for the
most recent fiscal year? That figure would be dispositive, The tact that some of the
work was subconiracted is irrelevant to the analysis. The contract is an asset of X and
future revenues of X under the contract would be considered in providing a valuation of
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