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From:

Sent: Wednesday, December 28, 2005 4:43 PM
To: Verne, B. Michael

Subject: HSR Compliance Question

Dear Mr. Verne,

| would appreciate it if you could provide me guidance with respect to the following HSR
question.

Party A and Party B presently are co-parties in a joint venture. The joint venture is structured as
a general partnership, and each of the parties has a 50% general partnership interest in the joint
venture, including the right to 50% of the profits of the joint venture and 50% of its assets after the
payment of its debts in the event of its dissolution. Party B now contemplates exiting the joint venture
by selling its 50% general partnership interest in the joint venture to Party A.

If the size-of-transaction and size-of-person tests were met, would the proposed acquisition be
subject to the HSR Act? More specifically, is it possible for a controlling party of a non-corporate
entity to acquire control of that entity within the meaning of 16 C.F.R. Section 801.2(f}(1)(i) and
thereby trigger a premerger notification filing requirement where it holds exactly 50% of the non-
corporate interests in that entity before the acquisition and acquires the remaining 50% as a result of
the acquisition?

Under 16 C.F.R. Sections 801.1(b)(1)(ii) and 801.2()(1)(i), a reportable acquisition of non-
corporate interests for HSR purposes occurs when an acquiring person acquires "control” of an
unincorporated entity where "control” means having the right to 50% or more of the profits of the
entity, or having the right to 50% or more of the assets of the entity after the payment of its debts
upon its dissolution.

Party A already has control of the joint venture within the meaning of Section 801.2(f)(1)(i)
pursuant to its 50% general partnership interest. Therefore, it seems counterintuitive that its
purchase of Party B's 50% general partnership interest would be deemed to be an acquisition of
control subject to the HSR Act, although it is literally an acquisition of the right to 50% or more of the
profits of the general partnership and the right to 50% or more of its assets in the event of dissolution.

| have not been able to locate any specific guidance on this topic, and any clarification that you
may be able to provide would be appreciated.

Best regards, SAEM




