March 2, 2005

VIA FEDEX
Private & Confidential

Mr. Michael Verne

Premerger Notification Office
Bureau of Competition

Federal Trade Commission

600 Pennsylvania Avenue, N.W.
Washington, DC 20580

Re: Corporate Reorganization and Hart-Scott-Rodino Act Compliance
Dear Mr. Verne:

Pursuant to my telephone conversation of Wednesday, February 23, 2005, with James
Ferkingstad at the Federal Trade Commission’s Premerger Notification Office (the
“PNQ”), | am writing to request an informal interpretation regarding whether the Hart-
Scott-Rodino Antitrust Improvement Act of 1976, 15 U.S.C. § 18a (§ 7A of the Clayton
Act or the “Act”), and the regulations promulgated thereunder by the Federal Trade
Commission (the “FTC”), 16 C.F.R. §§ 801, et seq., require the filing of a premerger
report (the “HSR Premerger Report”) prior to effecting a proposed corporate
reorganization involving several clients represented by our law firm.

Based on perceived ambiguity in the Act and in the regulations found in 16 C.F.R. §§
801.2(d), 801.11(e), 801.40 and 803.30, as well as the apparent lack of a definitive
statement in the Formal Interpretations provided by the PNO in relation to the particular
fact pattern at issue, | am respectfully requesting confirmation of the correctness of my
analysis of the Premerger Notification Rules (the “Rules”) as they relate to the proposed
corporate reorganization discussed below.

The Rules

According to the Rules, the filing of the HSR Premerger Report is required when,
alternatively, (1) the commerce test is met and both the size of person and size of
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transaction tests are met, or (2) the commerce test is met and, as a result of the
transaction, the “acquiring person” will hold an aggregate amount of stock and assets of
the “acquired person” valued in excess of $200 million. Sections 7A(a)(1) and (2) of the
Act.

The Facts

Four individual corporate persons represented by our law firm (collectively, the
“Subsidiaries” and each individually a "Subsidiary”), each of which is a wholesale
installer of digital satellite equipment, intend on effecting a corporate reorganization (the
“Reorganization”) whereby shares in the Subsidiaries will be exchanged for shares in a
holding company (the “Holding Company”). Following the Reorganization, the Holding
Company shares will be held by the pre-Reorganization shareholders of the
Subsidiaries, based on (1) their pre-Reorganization ratable interest in the individual
Subsidiary at issue in relation to (2) the post-Reorganization aggregate asset value of
the Holding Company.

For purposes of analysis the following facts should be assumed:

. “Holding Company” is a newly-formed person, who has not yet prepared
financial statements and has an asset value and market value of
approximately $0;

. “Company A" has an asset value and market value of approximately $56
milion;

) “Company B" has an asset value and market value of approximately $29
million;

. “Company C" has an asset value and market value of approximately $24
million;

. “Company D" has an asset value and market value of approximately $21
million; and

. The Reorganization will effect a simultaneous share exchange as

described above. Seen.1, infra.
My Analysis

As stated above, prior to the Reorganization, Holding Company has an asset value and
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market value of approximately $0. In addition, Holding Company has not prepared
financial statements. It is my understanding, pursuant to my telephone call with Mr.
Ferkingstad of February 23, 2005, that the PNO will treat the share exchange
transactions effected pursuant to the Reorganization as successive rather than
simultaneous; if this is the case, it appears as if ordering the "successive” acquisitions in
a particular manner will obviate the requirement of the Rules to file the HSR Premerger
Report — a requirement which would otherwise be imposed.! To wit, Holding Company
(as the “acquiring person”), could acquire Company A, then Company B, then Company
C and finally Company D, each an “acquired person”, without being required to file the
HSR Premerger Report.”

This scenario can be depicted as follows:

1. Holding Company acquires Company A, a $56 million company. Because
Holding Company has a pre-transaction asset value of $0, no HSR Premerger
Report would be required by the Rules as the size of person test is not met (i.e,,
no “$100 miilion person”).

2. Subsequently, Holding Company (with Subsidiary Company A in tow) acquires
Company B, a $29 million company. Because Holding Company has a pre-
transaction asset value of $56 million (aggregate value of Holding Company and
Subsidiary Company A), no HSR Premerger Report is required as the size of
person test is not met (i.e., no “$100 million person”).

3. Subsequently, Holding Company (with Subsidiary Company A and Subsidiary
Company B in tow) acquires Company C, a $24 milion company. Because
Holding Company has a pre-transaction asset value of $85 million (aggregate
value of Holding Company, Subsidiary Company A and Subsidiary Company B),
no HSR Premerger Report is required as the size of person test is not met (i.e,,
no “$100 million person”).

! Alternatively, in the event that the PNQ freats the Reorganization as simultaneous rather than
successive share exchange fransactions, we believe the HSR Premerger Report would not be required
by the Rules because the size of person test is not met where Holding Company’s pre-Reorganization
asset value is approximately $0. Please note that, for both corporate and income tax purposes, the
Reorganization will be structured as a tax-free reorganization pursuant to Section 368 of the Internal
Revenue Code of 1986, as amended ({the “Code”), and will be effected as a simultaneous acquisition of
the Subsidiaries, irregardiess of whether this leads to the conciusion that the Rules require the filing of the
HER Premerger Report.

2 In the event that the actuai asset value and/or market value of Company B, Company C and Company
D, exceeds, in the aggregate, $100 million, acquisition of Company A affer the acquisitions of Company
B, Company C and Company D by the Holding Company may lead to the required filing of the HSR
Premerger Report.
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4. Finally, Holding Company (with Subsidiary Company A, Subsidiary Company B
and Subsidiary Company C in tow) acquires Company D, a $21 million company.
Because the Holding Company has a pre-transaction asset value of $1089 million
(aggregate value of Holding Company, Subsidiary Company A, Subsidiary
Company B and Subsidiary Company C) and, therefore, the “acquiring person”
(i.e., Holding Company) is a "$100 million person”, the question becomes
whether the “acquired person” has assets of $10 million or more; if so, the size of
person test is met. Because Company D has assets of $10 million of more (i.e.,
Company D has an asset value of $21 million), the question becomes whether
the size of transaction test is met.> Here, the size of transaction test is not met
because the “aggregate total amount of voting securities and assets of the
acquired person” (i.e., Company D) is not in excess of $50 million (it is $21
million). For this reason, the HSR Premerger Report is not required under the
Rules.

Our Request

Please confirm that we do not have to file the HSR Premerger Report based on the
facts of the Reorganization as presented above.

Sincerely, s LS
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* Because the Reorganization transaction as a whole involves assets of less than $200 million, both the
size of person and size of transaction tests must be met before the HSR Premerger Report is required by
the Rules. See also, n.2, supra. :



