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April 12, 2004
Via Facsimile and U.S. Maijl

B. Michael Verne, Esq.

JFederal Trade Commission

Premerger Notification Office

Bureau of Competition, Room 303

6th Strect and Pennsylvania Avenue N.'W.
- Washington, DC 20508

Dear Mike:

[ write to confirm the oral advice you gave to me in telephone conversations on April 1,
2004 and April 12, 2004, In the first conversation 1 explained that our client (*Company B”)
plans to acquire a contract for the construction of a vessel to be used in the shipping trade. The
vessel does not represent al or substantially all of the asscts of the acquired person (“Company
A”). A special purpose LLC within Company A holds the construction contract and conducts
activities related to completing the construction (financing activities, etc.). Aside from relatively
minor asscts ancillary to the construction, it is our understanding that the contract represents all
or substantially all of the assets of the special purpose LLC, and you should assume so for
purposes of your analysis. T asked whether the Premerger Notification Officc (“PNO™) would
consider the acquisition 1o be exempt as the acquisition of g00ds in the ordinary course of
business under § 7A(c)(1) of the Clayton Act and 16 C.F.R. § 802.1.

assume without discussion that a vesse] such as a cruise ship is not an “operating unit.” 7d. at ex.
7 (sale of cruise ship by cruise ship Operalor; exemption applies); ex. 8 (sale of flcet of 81X
passenger cruise ships by luxury cruise ship operator; exemption applies). You stated that the
PNO’s position has been that vessels are not considered operating units for purposes of the
eXemption. You also stated that the PNO takes the position that the placement of assets within a
special-purpose LLC does not render them assets “operated . . . as a business undertaking in a
particular location or for particular products or services . . . so that the exemption does not
apply. even if the assets are the only ones held by the special-purpose LLC. Cf § 802.1 (a). You
stated that, under these facts, the vessel would not be considered an operating unit.

Although we did not discuss jt explicitly, we ask that you confimm that the acquisition of
a vessel under construction is the acquisition of a new good within the mean; ng of 16 C.F.R. §
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In a second call held today with m;mq. of e asked you whether,
in the PNO’s view, B’s acquisition of a cONTTACTTRT the completion cxemplt asset (in this
case, a new vesscl) is a potentially reportable acquisition. In our view, if the contract to be
acquired is for the acquisition of an exempt assct, then the acquisition of the contract likewise
should be exempt. To decide otherwise would draw a distinction with no competilive

HSR Aect.

Thank you for your consideration of these issues, Mike. Please call me at
to confimm or correct my description of our teleconferences and also to confirm or correct
conclusion that the acquisition of a vessel under construction js the acquisition of a “new
good.” :

Very truly yours,
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