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- September 10, 2003

VIA FACSIMILE

Ms. Nancy M. Ovuka
Premerger Notification Office
Federal Trade Commission

600 Pennsylvania Avenue, N.-W.
Washington, D.C. 20580

Re: Confirmation of Advice Received on September 9. 2003

Dear Ms. Ovuka;

I am writing to confirm the advice I received from you on September 9, 2003 in
connection with the following factual scenario. Company A intends to acquire 100% of the
voting securities of Company B in a stock-for-stock transaction and merge a newly-formed
subsidiary of Company A into Company B. Each shareholder of Company B will thus receive a
certain number of Company A’s voting securities for each share of Company B voting securities
that he/she holds. Both Company A and Company B are publicly-held corporations.

As we discussed, the agreement does not contemplate a single, fixed exchange
ratio. Rather, the exchange ratio (i.e., the number of Company A voting securities each
shareholder of Company B will receive in exchange for each share of Company B voting
securities that he/she holds) fluctuates depending on the volume-weighted average of the closing
price for Company A’s stock on each of the 15 trading days prior to closing (hereafter referred to
as “market value™). Thus, if the market value of Company A’s stock is equal to or greater than
$7.89, the exchange ratio is 1.330; if the market value of Company A’s stock is less than $6.23,
the exchange ratio is 1.685; and if the market value of Company A’s stock is equal to or greater
than $6.23, but less than $7.89, the exchange ratio is determined by dividing $10.50 by the
market value of Company A’s stock.

Pursuant to 16 C.F.R. §801.10(a)(1)(i), if the acquisition price has been
determined, the value of the voting securities to be acquired is the greater of the acquisition price
or the market price. According to Informal Interpretation 96 of the most recent Premerger
Notification Practice Manual (which you graciously faxed to me), in a stock-for-stock
transaction, the acquisition price will be the market price of the voting securities that will be
given as consideration for the purchase. If the acquisition price has not been determined,
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pﬁrsuant to 16 C.FR. 7§ 801.10(5)(1)(ii), the value of the voting securities to be acquired is the
market price of the voting securities to be acquired.

In our discussion, you advised me that the acquisition price will be deemed
“determined” only if the stock-for-stock transaction is based on a fixed ratio. Because the
exchange ratios in the above-described transaction are not fixed in that manner, but rather
depend on the 15-day volume-weighted average of Company A’s stock prior to closing, the
Premerger Notification Office will deem the acquisition price not to be “determined.” As such,
pursuant to Section 801.10(a)(1)(ii), the value of the voting securities to be acquired will be the
market price for Company B’s voting securities. Thus, regardless of the market price of
Company A's voting securities at any time, if the lowest closing price for Company B’s voting
securities in the 45 days prior to consummation of the acquisition reveals that the value of
Company B’s voting securities to be acquired is less than $50 million dollars, the transaction will
not be subject to the notification and reporting requirements of the HSR Act.

Thank you for your assistance in this matter and please let me know as soon as
possible if I have misstated any of the analysis that we discussed.
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! Indeed, Informal Interpretation 96 states that where the number of the acquirer’s shares to be given as
consideration is subject to “a five-day average fonnula, the acquisition price cannot be determined.”




